מרק ערמונים

טז בטבת התשפ
,
13 בינואר, 2020
13/01/2020 9:41
מרק ערמונים

מרק ערמוניםצילום: סטודיו taka

חלבי
חצי שעה- שעה
בינוני

מצרכים

400 גרם ערמונים

500 מ"ל אבקת מרק (אבקת מרק עוף או מרק ירקות)

100 מ"ל שמנת

1 בצל

1 כרישה

2 שיני שום

מים

שמן זית

מלח ופלפל

1 כפית חמאה

1 כף סוכר

הוראות הכנה

1. צרו חורים קטנים בערמונים והרתיחו אותם בסיר עם מים למשך 20 דקות (אם הערמונים קשים במיוחד, תצטרכו לבשל יותר זמן).

ניתן להכין את הערמונים גם במיקרוגל. לשם כך, הניחו אותם בקערה עם מים וחממו אותם למשך עשר דקות בעצמה מרבית. כאשר הערמונים מוכנים, סננו אותם מהמים והניחו בצד.

2. חממו 2 כפות של שמן זית במחבת.

3. חתכו את הכרישה, הבצל והשום, והקפיצו אותם במחבת על אש נמוכה.

4. הוסיפו מים, אבקת מרק ומלח.

5. הביאו לרתיחה. לאחר מכן הנמיכו את האש וכסו את המחבת עם מכסה.

6. בשלו למשך 15 דקות והוסיפו את הערמונים (חתכו 3-4 ערמונים לפרוסות ושמרו בצד).

7. בשלו עוד כ-5 דקות.

8. הסירו את המחבת מהאש. שמרו בצד שתי כפות מהמרק שבישלתם.

9. ערבבו את שאר המרק בבלנדר והוסיפו את השמנת.

10. העבירו את המרק הסמיך לקערה, הוסיפו מלח ופלפל וקצת מהמרק הלא סמיך ששמרתם בצד (אפשר להוסיף מים במקום).

11. חממו כפית חמאה במחבת. כשהיא מותכת, הוסיפו את הערמונים החתוכים ששמרתם בצד.

12. הקפיצו את הערמונים עד שייצבעו בגוון חום-זהוב. לאחר מכן, הוסיפו כף סוכר.

13. לאחר שהערמונים מקורמלים, פזרו אותם מעל המרק.

המתכון באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka

גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
16.01.2020

1. 20 ש"ח מתנה בהזמנה ראשונה באפליקצית האוכל WOLT קוד : LIKE30 (WOLT)

דווח על תגובה לא ראויה
כתבו תגובה
סגור

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

הרב דרוקמן וראש הממשלה בנימין נתניהו צילום: צילום מסך מתוך ועידת החינוך של מקור ראשון ומרכז ישיבות בני עקיבא

נתניהו לרב דרוקמן: דברי נתן אשל נגדך - לא על דעתי

קרא עוד