מרק עוף עם קניידלך שקדים ועשבי תיבול

מאיה דארין, שפית ועיתונאית אוכל 31/03/22 13:15 כח באדר ב'

צילום: גל בן זאב
צילום: גל בן זאב

מצרכים

למרק:

1 קילו גרונות עוף

2 כרעי עוף

1 כף שמן

3 יח׳ בצל מקולף וחתוך לרבעים

2 יח׳ כרישה חתוכה לארבע

6 גזרים מקולפים וחתוכים כל אחד ל-3

2 ענפי סלרי קצוצים

4 שורשי פטרוזיליה קלופים וחתוכים לחצי

3 גבעולי שמיר

3 גבעולי פטרוזיליה

מלח לפי הטעם, פלפל שחור גרוס לפי הטעם

לקניידלך:

1 ורבע כוס קמח מצה

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

פלפל לבן לפי הטעם

1 כף שמן

כוס וחצי מים רותחים

2 ביצים טרופות

1/2 כוס שקדים טחנים

הוראות הכנה

לקניידלך: מערבבים קמח מצה עם מלח, פלפל שחור ופלפל לבן. מערבבים את השמן עם המים, יוצקים על הקמח המתובל ומערבבים.

מוסיפים את הביצים, השקדים ומערבבים היטב. מצננים במקרר במשך שעה לפחות.

מרטיבים את הידיים יוצרים מהתערובת כדורים בגודל אגוז .

מרתיחים מים ממולחים בסיר גדול ומבשלים את הכדורים ברתיחה עדינה במשך כ 8 דקות. מסננים בעזרת כף מחוררת ומעבירים לקערה.

למרק: מחממים סיר, מתבלים את הכרעיים במלח ופלפלים ומשחימים יחד עם הגרונות מכל הצדדים.

מוציאים את הכרעיים מהסיר ושמים בצד.

לאותו סיר מוסיפים כף שמן ומזהיבים בו בצל, כרישה, סלרי וגזר.

מחזירים את הכרעיים לסיר, יוצקים מים עד כדי כיסוי, מוסיפים, שורש, פטרוזיליה ושמיר ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את האש, מכסים במכסה ומבשלים על אש נמוכה כ-45 דקות.

מתקנים תיבול.

מגישים שניים/שלושה קניידלך במנת מרק.

המתכון באדיבות סולתם

כתבות נוספות

המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר