מרק לזניה בשרי

חדשות כיפה 08/11/20 16:16 כא בחשון התשפא

מרק לזניה בשרי, צילום: סטודיו TAKE
מרק לזניה בשרי, צילום: סטודיו TAKE

מצרכים

1/2 בצל

1 שן שום

200 גרם בקר טחון

400 גרם עגבנייה טבעית טחונה

1 עלה דפנה

1/2 כפית אורגנו מיובש

1/2 כפית טימין מיובש

50 מ"ל יין לבן

ציר עוף או ירקות 500 מ"ל

6 עלי לזניה

מלח

פלפל שחור טחון

פפריקה מתוקה

שמן זית כתית מעולה

הוראות הכנה

מקלפים וקוצצים דק את השום והבצל. מחממים מעט שמן זית כתית מעולה בסיר ומבשלים אותם עם קורט מלח 5-10 דקות על אש נמוכה.

בינתיים מתבלים את הבקר במלח, פלפל ופפריקה, קורצים מנות קטנות ומגלגלים לכדורים. הוסיפו את כדורי הבשר לתבשיל, מגבירים את האש ומבשלים עד להשחמה.

מוסיפים את העגבנייה הקצוצה, עלה הדפנה, האורגנו והטימין. מבשלים כמה דקות ומוסיפים גם את היין. כשהאלכוהול מתאדה מוסיפים את הציר, מביאים לרתיחה ומבשלים 20 דקות.

שוברים את עלי הלזניה לחתיכות ומוסיפים אותם למרק. מבשלים כ -10 דקות או עד שהפסטה מוכנה. מוסיפים מלח במידת הצורך ומגישים עם עוד מעט אורגנו, טימין ופלפל גרוס מעל.

המתכון באדיבות מחלקת התזונה של המותג Teka

כתבות נוספות