כבד קצוץ עם ריבת בצל הכי טוב שאכלתם

שי מאור 03/01/19 20:45 כו בטבת התשעט

כבד קצוץ וריבת בצל, צילום: שי מאור
כבד קצוץ וריבת בצל, צילום: שי מאור

מצרכים

לכבד קצוץ

ק"ג כבד עוף צלוי

4-5 בצלים

4 ביצים קשות

מלח ופלפל

לריבת בצל

4 בצלים גדולים (עדיף מאוד בצל סגול)

2 כפות סוכר חום

1/2 כוס יין אדום

קצת חומץ בלסמי

מלח ופלפל

הוראות הכנה

מכינים את הכבד הקצוץ:

מטגנים את הבצלים עד שיזהיבו

מכניסים למעבד מזון את הכבדים, הבצל המטוגן והביצים הקשות

מטבלים במלח ופלפל וטוחנים (אפשר להוסיף קצת ברנדי)

מכסים ומכניסים למקרר עד להגשה.

במקביל מכינים את ריבת הבצל:

מטגנים את הבצל עד שהופך לזהוב, מוסיפים את הסוכר החום ומערבבים עד שמתקרמל, מתבלים בפלפל שחור ומלח.

מוסיפים את היין האדום ונותנים לו להצטמצם, מערבבים מידי פעם ובסוף מוסיפים את החומץ בלסמי. מערבבים את הכל ואחרי 3 דקות מורידימים מהאש

הערות

* מומלץ להגיש בכוסיות קטנות או בכלים קטנים אחרים מזכוכית (כמו בתמונה)
* בצד חובה להוסיף 2 טוסטונים
* דף עיתון אפשר להדפיס לבד (גיליון ניו יורק טיימס ישן עושה את העבודה ואפשר למצוא באינטרנט)

המתכון באדיבות שי מאור

כתבות נוספות

המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר