חלות לשבת-טעם גן עדן

חדשות כיפה שחפונה 05/06/08 00:00 ב בסיון התשסח

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

2 ק"ג קמח לבן

4 כפות שמרים יבשים

7 כוסות מים פושרים

כוס וחצי סוכר

כוס וחצי שמן

4 כפות מלח

ביצה למריחה על החלות

שומשום,פרג ,קצח או זעתר לפיזור על החלות

הוראות הכנה

מכניסים את הקמח לתוך קערה רחבה ועושים גומה באמצע, לתוך הגומה מכניסים את 4 כפות השמרים ושלושת רבעי כוס סוכר. את שלושת רבעי כוס הסוכר הנותרת מפזרים ומבליעים בתוך הקמח בצדדים. לתוך הגומה שופכים 6 כוסות מים, ומחכים 10-15 דק.שופכים את השמן לתוך המים שבגומה ואת 4 כפות המלח מפזרים בקמח שמסביב (חשוב שהמלח יבלע בקמח כדי שהוא לא יגע בשמרים).לשים הכל ביחד ותוך כדי לישה מוסיפים את כוס המים הנותרת. הבצק יוצא דביק, אך אל דאגה-ככל שהבצק יותר דביק ככה החלות יותר טובות. נותנים להתפחה במשך שעה וחצי עד שעתיים . מפרישים חלה,יוצרים צורות מורחים ביצה ומפזרים שומשום(או כל דבר אחר) ומכניסים לתנור על 50-70 מעלות ל10 דק´ ואח"כ מעלים את החום ל180 מעלות עד שהחלה מקבלת צבע למטה .

הערות

כתבות נוספות