סלמון ברוטב סויה ותפוזים

חדשות כיפה חדשות כיפה 24/03/19 12:52 יז באדר ב'

 סלמון ברוטב סויה ותפוזים, צילום: גליה אבירם
סלמון ברוטב סויה ותפוזים, צילום: גליה אבירם

מצרכים

4 נתחי סלמון ללא העור במשקל של 200 ג' כל אחד.

200 מ"ל רוטב סויה

200 גרם סוכר חום

400 מ"ל מיץ תפוזים

100 מ"ל יין לבן

הוראות הכנה

בסיר קטן יש לאחד את רוטב הסויה, הסוכר, והיין הלבן. לחמם רק עד שהסוכר נמס לגמרי. לקרר ולערבב היטב ביחד עם מיץ התפוזים.

יש לשים את נתחי הסלמון בקופסה או מגש עם דופן גבוהה ולשפוך מעל את רוטב התפוזים. להשרות את הסלמון ל4-12 שעות. לחמם תנור אפייה לחום גבוהה כ250 -300 מעלות.

לסדר את נתחי הסלמון על מגש אפייה עם שוליים גבוהים ולשפוך מעט מהמשרה עד ל1/4 גובהה של הסלמון.

להכניס לתנור לאפייה של 6-15 דקות. עד שהסלמון מוכן. להיזהר שהרוטב לא ישרף. אם יש צורך ניתן להוסיף עוד מעט רוטב. תוך כדי האפייה.

אפשר להגיש עם אורז לבן ופטריות מוקפצות.

המתכון באדיבות רשת קפה ביגה

כתבות נוספות