מאפה פילו במילוי פרגיות

חדשות כיפה באדיבות חלי ממן, רשת תמיכה לאורח חיים בריא 09/01/23 09:59 טז בטבת התשפג

צילום: יחצ חלי ממן
צילום: יחצ חלי ממן

מצרכים

150 גרם פרגיות נקיות חתוכה לרצועות דקות

רבע בצל בינוני פרוס

חופן גדול של עלי תרד ומנגולד קצוצים ( כ 2 כוסות קצוצים)

כפית סילאן

2-3 טיפות של שמן שומשום

1 עלה פילו ( בצק פילו מקורר- לא קפוא- של שמרית)

תיבול- מלח ופלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

מרססים מחבת לוהטת בתרסיס שמן ומאדים את הבצל ל 2-3 דקות, מוסיפים

את נתחי הפרגית ומערבבים. מטבלים במלח ופלפל. כשרואים שנתחי הפרגית

כבר מתחילים לשנות צבע מוסיפים את הירק הקצוץ ומערבבים. מוסיפים כפית

סילאן ושמן שומשום, מערבבים ומכבים את האש.

מניחים להתקרר היטב לפני המשך הכנת מנה.

משטחים דף פילו, מניחים בקצה שלו הקרוב אלינו את תערובת הפרגית.

משאירים שוליים של כ 2 ס"מ מכל צד של העלה פילו. ומתחילים לגלגל את

הבצק על התערובת. בסיום יצירת הגלילה סוגרים את את השולייים ומכווצים-

אין צורך להדביק- במהלך האפייה הן ישארו סגורות.

מעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, מרססים מעל ספריי שמן ואופים

בחום בינוני ( 180 מעלות) למשך כעשר דקות, עד שפני המאפה משחימים

ונעשים קראנציים.

רצוי לאכול ישר לאחר ההכנה.

הערות

מנה אחת= מנת חלבון בשר + מנת פחמימה

כתבות נוספות