חזה עוף עטוף באווז מעושן ומרווה

חדשות כיפה רותם ניצן 27/06/23 11:14 ח בתמוז התשפג

צילום: רותם ניצן
צילום: רותם ניצן

מצרכים

קמח לקימוח

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל

4 עלי מרווה גדולים

2 חזות עוף, פרפרים, חצויים לרוחבם

4 חתיכות של חזה אווז פרוס, 300 גרם

מעט שמן זית

3/4 כוס יין לבן

1/3 כוס ציר עוף או ירקות

2 כפות חרדל דיז'ון

2 כפות דבש

הוראות הכנה

1. מצמידים עלה מרווה לכל נתח של חזה עוף, מניחים פרוסת חזה אווז לרוחב כל נתח, עוטפים סביבו, כמו טבעת, מהדקים היטב, החזה אווז יידבק בקלות לקצהו השני.

2. מקמחים קלות את הנתחים.

3. מחממים במחבת Non Stick, מעט שמן זית וצולים שני נתחים בכל פעם, 3 דקות מכל צד או עד להזהבה. חוזרים על הפעולה עם החזות הנותרים. מוציאים את החזות מהמחבת.

4. מוסיפים למחבת החמה את היין וציר העוף, מבשלים את הנוזלים במשך כ-2 דקות.

5. מוסיפים את החרדל, הדבש, מלח ופלפל ומערבבים לאחידות.

6. מחזירים את החזות מעל הרוטב ומעבירים לתנור על 180 מעלות 20-25 דק׳.

המתכון באדיבות מותג כלי הבישול והאפייה סולתם

כתבות נוספות