עוף בירקות ורוזמרין

חדשות כיפה אחת מל"ו 01/10/06 00:00 ט בתשרי התשסז

עוף בירקות ורוזמרין, צילום: shutterstock
עוף בירקות ורוזמרין, צילום: shutterstock

מצרכים

4 כרעי עוף

2 חצילים

שמן חמניות

ש2 בצלים גדולים

2 כפות שמן זית

כף פפריקה אדומה מתוקה

2 ק"ג עגבניות טריות או קופסת עגבניות קלופות ומורוסקות.

ענף רוזמרין באורך כ-10 ס"מ חתוך לארבע חתיכות

מלח, סוכר, פלפל שחור.

הוראות הכנה

שוטיפם את העוף במים קרים, מייבשים במגבת נייר. בוזקים מעט מלח ופלפל ומניחים בצד.

חצילים: כרגיל, פרוסות - 7 מ"מ (אני לא מודדת), מלח, בצד 20 דקות (אני מדלגת על כל זה).

לגרר עגבניות (אם משתמשים בשימורים כמוני - פטורים כמובן מזה) ואת הבצל לקצוץ לקוביות קטנות.

לוקחים תבנית בגודל 22*30 ובעומק של לפחות 7-8 ס"מ.

בשמן החמניות מטגנים את החצילים (אני אופה בתנור) לצבע חום כהה. מניחים בצד על נייר סופג.

מנקים את המחבת, מוסיפים מעט שמן, וכשהוא מעשן מוסיפים את העוף. הופכים, מטגנים עד שהעור הופך לזהוב. מנקים שוב את המחבת.

שמים 3 כפות שמן זית עם הבצל, ומאדים עד שהבצל משחים בקצוות. מוסיפים פפריקה מתוקה. מערבבים. מוסיפים את העגבניות, חצי כפית סוכר, ומתבלים במלח ופלפל שחור. כשהכל רותח, מעבירים לאש קטנה ל-10 דקות.

מכוונים תנור ל-90 מעלות במצב טורבו. מסדרים את החצילים בתבנית, בלי חללים ביניםה. על החצלים את העוף, ובין הכרעיים את ארבע חתיכות הרוזמרין. על הכל יוצקים את העגבניות והבצל עם התבלינים. בעזרת כף משטחים ומהדקים, כך שהעוף יהי מכוס לגמרי. הרוטב מהוהו מעטפה אטומה, שמונעת מהעוף לאבד נוזלים. מכניסים לתנור לשעתיים, מוציאים כשהעגבניות כהות יותר וקשות במעטה החיצוני, ומגישים לכל סועד מנה שמורכבת מכל השכבות. אפשר להכין מנות אישיות בכלי חרס עמוקים.

במקום בכרעיים אפשר להשתמש בחזות עוף, כולל העור.

לי עצמי יש חזה עוף בלי עור, ואני מתכוונת פשוט לאפות את זה הרבה פחות זמן (אולי חצי שעה, עוד לא החלטתי).

הערות

כתבות נוספות