תבשיל קוביות בשר פירות יבשים ואגוזים

חדשות כיפה חדשות כיפה 10/04/18 20:38 כה בניסן התשעח

קוביות בשר ופירות יבשים, צילום: בועז לביא
קוביות בשר ופירות יבשים, צילום: בועז לביא

מצרכים

החומרים ל-8 מנות:

לבשר:

4 כפות שמן קנולה

1 ק"ג צלי כתף חתוך לקוביות גדולות

2 בצלים קלופים, חתוכים לפרוסות

4 שיני שום

4 עלי דפנה

1/2 כוס יין לבן

11/2 כוסות מים

1/2 כוס סילאן טבעי

מלח ופלפל

לפירות היבשים:

2 כפות שמן

1 כוס משמשים מיובשים

1 כוס שזיפים מיובשים ללא חרצנים

1 כוס צימוקים

4 כפות סילאן טבעי

1/4 כפית קינמון

1/4 כוס אגוזי מלך טבעיים

1/4 כוס פקאן טבעי

הוראות הכנה

בסיר כבד מחממים את השמן ומטגנים את קוביות הבשר מכל צדדיהן, עד להזהבה. מוסיפים את הבצל, השום ועלי הדפנה ומטגנים דקה נוספת.

יוצקים לסיר את היין, המים והסילאן, מערבבים, מכסים ומבשלים את הבשר כשעה ורבע על להבה בינונית. אם יש צורך ניתן להוסיף מעט נוזלים.

במחבת גדולה מחממים את השמן, מוסיפים את כל הפירות היבשים ומטגנים כ-5 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את הסילאן והקינמון ומערבבים.

מחממים תנור ל-170 מעלות.

מעבירים את הבשר לתבנית, מניחים מעל את הפירות היבשים ויוצקים מעט מהרוטב. מכסים ברדיד אלומיניום ואופים בתנור כ-30 דקות.

שמים במחבת את האגוזים וקולים קלות.

מוציאים את התבשיל מהתנור ועבירים לכלי הגשה, מפזרים מעל את האגוזים הקלויים ומגישים חם.

הערות

המתכון מתאים לפסח

המתכון באדיבות שף קונדיטורית עמית דונסקוי - חברת קליית גת

כתבות נוספות