קונפי שוק אווז

חדשות כיפה באדיבות מסעדת שרולה 14/07/22 10:30 טו בתמוז התשפב

צילום: יחצ שרולה
צילום: יחצ שרולה

מצרכים

מצרכים לשוק

4 יחידות שוק אווז נקי – יש לנקות מעט שומן ולשבור את עצם הפיקה (העצם שמחברת את הרגל לשוק).

מרינדה

2 כפות מלח גס

1 כף סוכר חום

1 כף פלפל שחור

5 גבעולי טימין

4 עלי דפנה

5 גרגרי פלפל אנגלי

1.5 ליטר שומן אווז מומס, או תערובת של 30 %שמן זית ו70 %קנולה.

מצרכים לרוטב

1.5 ליטר ציר בקר (ניתן להשתמש במחית ציר + מים)

4 כוסות יין אדום

20 יח' בצלי שאלוט

5 שיני שום

1 חבילה ערמונים קלופים

1 כף טימין קצוץ

2 עלי דפני

3 עלי מרווה

קורט פלפל שחור גרוס

2 כפות סוכר

הוראות הכנה

הכנת השוק

לערבב את המלח, סוכר ופלפל גרוס. לסדר את השוקיים בתבנית לתנור ולפזר את תערובת התבלינים על השוקיים. להוסיף את שאר התבלינים לתבנית. לכסות ולהכניס למקרר ללילה שלם.

בישול השוק

להביא את השמן לסף רתיחה וליצוק על השוקיים עד לכיסויים.

לכסות בנייר כסף ולהכניס לתנור שחומם מראש ל 100 מעלות ל- 3 שעות. עד שהבשר רך מאוד.

הכנת הרוטב

להשחים את בצלי השאלוט והשום בסיר לכשלוש דקות.

להוסיף את הסוכר, הטימין, עלי הדפנה, פלפל גרוס והיין.

לצמצם לכחצי מהכמות ההתחלתית.

להוסיף את ציר הבקר ולהמשיך לצמצם עד לקבלת רוטב.

להוסיף את הערמונים.

הערות

הגשת המנה (לארבעה אנשים)
להוציא את השוקיים מהשמן.
לחמם את הרוטב וליצוק על השוקיים.
מומלץ להגיש עם פירה טעים!

כתבות נוספות