פרוייקט הסקי הדתי

קדרת בקר ופטריות ביין לבן, דבש ועגבניות

אושר אידלמן & אודי ברקן 05/09/21 10:51 כח באלול התשפא

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

3 קילו אונטריב/צוואר חתוך לקוביות בגודל 5X5

4 כפות שטוחות מלח

שמן זית לצליית הנתחים

לרוטב

4 כפות שמן זית

3 בצלים קצוצים גס

4 גזרים פרוסים עבה

10 שיני שום קלופות

4 כפות עלי טימין טרי

כף פפריקה מתוקה + כפית פפריקה חריפה + כף פלפל שחור גרוס

3 כפות רסק עגבניות

בקבוק יין לבן יבש

3 כפות דבש

3 כפות רוטב סויה

צרור גדול פטרוזיליה קצוצה גס

מיץ וקליפה מגוררת מ2 לימונים

800 גרם שימורי עגבניות חתוכות דק (polpa)

מים לכיסוי

4 סלסלות פטריות שמפיניון חצויות

להגשה

כוס פטרוזיליה קצוצה דק

הוראות הכנה

1.ממליחים את הבשר ומניחים בצד לשעה.

2.מחממים תנור לטמפ' מקסימלית על מצב טורבו.

3.מערבבים את הבשר עם שמן זית, מעבירים לתבנית תנור וצולים כ-חצי שעה עד שהנתחים משחימים

הרוטב

1.מחממים סיר גדול, מוסיפים שמן זית ומטגנים את הבצל והגזר מספר דקות עד שמשחימים. מוסיפים את השום, הטימין, התבלינים ורסק העגבניות ומטגנים עוד 1-2 דקות.

2.מוזגים את היין הלבן, מביאים לרתיחה ומבשלים ללא מכסה, כ-5 דקות, על מנת לנדף את האלכוהול.

3.מוסיפים את יתר החומרים למעט המים והפטריות ומביאים לרתיחה. מבשלים מספר דקות לאיחוד טעמים

4.מוציאים את הבשר מהתנור ומוסיפים לסיר. מוסיפים מים עד לגובה הנתחים, מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומכניסים לתנור לחצי שעה.

5.מורידים את טמפ' התנור ל160 מעלות וממשיכים לצלות כ-שעתיים. כדאי להרטיב את הבשר כל שעה.

המתכון באדיבות רמי לויה הבלוג

כתבות נוספות

המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר