פשטידת תפוחי אדמה, בשר ועגבניות

חדשות כיפה חדשות כיפה 16/12/19 10:20 יח בכסלו התשפ

פשטידת תפוחי אדמה, בשר ועגבניות, צילום: נמרוד סונדרס
פשטידת תפוחי אדמה, בשר ועגבניות, צילום: נמרוד סונדרס

מצרכים

רשימת חומרים לתבנית בקוטר 26:

3 תפוחי אדמה לבישול

2 חלמונים

½ ק"ג בשר בקר טחון

1 בצל קלוף וקצוץ דק

3 שיני שום כתושות

4 כפות רסק עגבניות

1 כוס מחית עגבניות

1 כוס שימורי אפונת גינה עדינה

2 כפות שמן זית

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים לרבעים ומבשלים במי מלח במשך כ-20 דקות עד שתפוחי האדמה מתרככים לחלוטין.

מועכים לפירה חלק, מוסיפים חלמונים, מתבלים בפלפל ואם יש צורך גם במלח ומערבבים לפירה חלק.

בינתיים: מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה קלה.

מוסיפים בשר טחון ושחמים במשך כ-5 דקות, מוסיפים רסק עגבניות ומחית עגבניות, שימורי אפונת גינה עדינה ומבשלים יחדיו במשך כ-5 דקות נוספות, מוסיפים מלח ופלפל .

יוצקים את תערובת הבשר לתבנית משומנת ומהדקים.

משטחים את הפירה מעל הבשר בשכבה אחידה.

אופים בתנור בחום בינוני, 180 מעלות במשך כ30 דקות.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

המתכון באדיבות מאסטר שף

כתבות נוספות