המבורגר בלחם

חדשות כיפה יעקב_י 02/01/09 00:00 ו בטבת התשסט

צילום: pixabay
צילום: pixabay

מצרכים

כיכר לחם שחור שלם

רבע קילו בשר בקר טחון

בצל בינוני

2 שיני שום

ביצה

מלח פלפל

תבלינים

הוראות הכנה

לוקחים את כיכר הלחם וחותכים ממנו את הקשה לאורך הכיכר, קל שמתקבלות 4 חתיכות. זה יהיה הבסיס של המנה.

מהתוכן של הלחם חותכים שתי פרוסות ומשרים במים.

קוצצים את הבצל ואת השום.

בקערה גדולה מערבבים את הבשר עם הבצל והשום, עם הביצה והתבלינים.

סוחטים את הלחם הרטוב, ומסיפים לקערה. מערבבים.

מסדרים את התחתיות מהקשה של הלחם על מגש אפיה.

שוטחים שכבה דקה של תערובת הבשר על הלחם.

אופים בתנור במצב גריל (למעלה חום גבוה) כ10 דקות. הבשר צריך להיות מוכן, והלחם שחום בקצוות.

בתאבון.

הערות

4-6 מדובר בחיקוי ביתי למתכון התורכי לחמעג´ון. מעין פיצה של בשר. מתאים גם ללחם קצת יבש.
את השאריות של התוכן של הלחם אפשר לחתוך לקוביות ולהכין קרוטונים.

המתכון באדיבות הדמיון הפרוע שלי

כתבות נוספות