לימוד תורה - מאיפה להתחיל

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 25/04/24 18:20 יז בניסן התשפד

שאלה

שלום רב אני רוצה להתחיל לקבוע עתים לתורה , אני מתחזק בזמן האחרון אבל באמת רציתי להתחיל יותר ללמוד תורה פשוטו כמשמעו.. מאיפה מתחילים ואיך מה זה אומר בדיוק ללמוד תורה? זה אומר הלכות? גמרא? חסידות? אמונה? פרשת שבוע? תנך? מה זה בדיוק ללמוד תורה איך מתחילים בדיוק אני רוצה ללמוד תורה אך לא יודע בדיוק איך ממה ומאיפה מתחילים. יש לי ידע בסיסי מינוס .. כן שומר שבת ומשתדל ללכת לבית כנסת אבל רציתי להישאב לזה קצת יותר.. אשמח לייעוץ איך להתחיל ומה זה אומר באמת ״ללמוד תורה״ איזה ספר לקרוא של תורה ..?

תשובה

שלום וברכה

וברוך הבא,

אתה צודק בשאלה שלך - היקף התורה הוא כמעט אין סופי (שהלוא כל יום יוצאים עוד ועוד חידושי תורה לאור), ועל כן ישנו קושי עצום להגדיר מה ללמוד.

זה גם שונה מאדם לאדם.

מה אני מציע באופן כללי ?

חז"ל הציעו (בהקשר אחר, אבל דומה) לחלק את הלימוד לשלושה חלקים.

וגם אני מציע ללכת בשלושה מסלולים:

ראשון בהם הוא מסלול הלכתי. ללמוד מתוך ספר הלכה ברור ונהיר (כמו "פניני הלכה") תחום מסוים, כל יום כמה הלכות, וביום שאחרי עוד כמה הלכות וכדו', וכך לבסס את הידע ההלכתי;

שני בהם הוא ספר מעולם המחשבה היהודי. איני יודע מה בדיוק מתאים לך, אבל יש הרבה מאוד ספרי הגות, למעשה מהתנ"ך (שהוא לא ספר הגות אלא הרבה הרבה יותר מזה) ועד ספרי חכמי דורנו, דרך הראשונים וכדו'. בחר לך ספר הגות עם פירוש טוב ולמד אותו;

שלישי בהם הוא משהו שנוגע בך. משהו שאתה חש שכשאתה לומד הוא משנה אותך ומעורר אותך.

ואם הדברים עדיין לא מדברים על לבך - אנא שוב, ונחפש ביחד דרך נוספת.

כל טוב ובהצלחה