אשמח למענה מהיר

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 10/04/24 17:30 ב בניסן התשפד

שאלה

בס״ד

שלום כבוד הרב!

שאלה קצרה שאשמח למענה מהיר אם מתאפשר!

אני חוזרת בתשובה ויש לי שמלות לא צנועות מהתקופה מלפני שחזרתי בתשובה והתחזקתי… ואני רוצה להפוך את השמלות לחצאיות ארוכות…!

אך השמלות כובסו בשבת כי הרי זה היה מלפני שחזרתי בתשובה והתחזקתי..

האם קודם לתפור את השמלות ואז לכבס לפני שאני לובשת כדי לא להנות ממש שכובס בשבת?

או שקודם לכבס את השמלות (כדי לא להנות ממשהו שכובס בשבת) ואז לתפור אותן לחצאיות?

תודה רבה רבה וחג פסח שמח!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

א. למרות שהכביסה הייתה בשבת, אין איסור על הדבר עצמו (לא דומה לתבשיל שהתבשל בשבת שזה שינוי בגוף הדבר).

ב. אין הבדל בין לתפור או לכבס כפי שכתבתי לעיל אות א.

חג כשר ושמח

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ