התנדבות נערה במד״א

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 07/04/24 20:49 כח באדר ב'

שאלה

שלום רב

אני במסגרת מד״א משהו כמו שנה וחצי ובזמן האחרון עולות לי תהיות האם בכלל מותרים כנערה להתנדב שם אני כן באה בלבוש צנוע כהלכה ואני לא מושפעת מחילונים (ברוך ה׳) אבל נגיד אם אני צריכה למדוד מדדים של מטופל ללא סכנת חיים אני עוברת על שמירת נגיעה? (אני לא יכולה להגיד לצוות איתי שבחלק מהמטופלים אני נוגעת ובחלק לא) או אם לדוגמא אני עם בן באמבולנס זה חוסר צניעות ? אני לא הולכת למסיבות מד״א או דברים כאלה נטו לשם ההתנדבות עברתי המון בשביל שיקבלו אותי להתנדב סליחה אם הארכתי בדברים ותודה מראש

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אם אין מישהו אחר שימדוד ל. ד. את יכולה למדוד, שהרי זה ככל רופא המטפל באשה או רופאה המטפלת באיש. שאין בכך קרבה של חיבה. אם את לבד בלילה באמבולנס יש בכך חסרון צניעות וראוי שיהיו שתי בנות.

ההתנדבות חשובה מאד אבל צריכה זהירות כדי לדעת כיצד לשמור על הקדושה של בנות ישראל. אפשר להתקשר למד"א יש להם רב אחראי שיש לו הדרכות כלליות.

חג כשר ושמח

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ