הנחת תפילין

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 29/03/24 11:59 יט באדר ב'

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני משתדל מאוד להניח תפילין כל יום אבל בכל פעם קשה לי עצם המחשבה שאני מניח לא נכון, כשאני מניח אני עושה שתי כריכות על בית התפילין על מנת ליצור את האות ש' אבל אני לא מצליח להעביר את החוט ישר אל מתחת למרפק כי התפילין מתפרק לי, אז מתחת לתפילין ומעל לפרק המרפק אני עושה עוד ליפוף שמייצב לי את התפילין כמו שצריך, השאלה אם זה קביל ובסדר.

תודה רבה רבה והמשך יום טוב.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

כל הכריכות קבילות ואין חוזרים על כריכות והעיקר שהתפילין עצמן יהיו על השריר. הכריכות שבאות לייצב בודאי שאין בעיה לעשות אותן.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ