האמנם העולם הזה הוא מקום טוב ?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 27/03/24 09:46 יז באדר ב'

שאלה

אשמח אם הרב ישכנע אותי שהעולם הוא מקום טוב.

נחשפתי למספיק זוועות בתקופה האחרונה, ואיני בטוח, בלשון המעטה, שהעולם הינו מקום טוב, הגון, וראוי לחיי אדם.

נכון, יש טוב, אבל הוא לא משתווה לרוע שיש.

אם זו התוכנית האלוהית, לאפשר בחירה חופשית ומחירה יהיה גיהנום עלי אדמות, אז אני מוותר, ואשמח לדלג לעולם שכולו טוב, אם רק היה ניתן...

תשובה

שלום וברכה

איני יכול לשכנע שהעולם הזה הוא מקום טוב.

העולם הזה הוא מקום המורכב מטוב ורע, משלום ואמת, מחסד ודין, מצדיקים ורשעים וכדו׳.

אנו נמצאים בעולם הזה לא בגלל שהוא טוב, אלא בגלל שמוטל עלינו להיטיב אותו.

החוויות הקשות שעברנו כולנו צריכות בין השאר להניע אותנו לכונן את הטוב שבו בצורה עוצמתית יותר.

גם המבט על הדברים הטובים שכן קיימים בעולם מחזק את המוטיבציה להרחיב את הטוב שבו, וכך אנחנו נעשים שותפים בתיקונו.

אין שום משמעות לנכונות שלנו לוותר עליו. אנחנו כאן, וזו שליחות החיים שלנו.