עולם הבא והחזרה בתשובה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 27/03/24 09:50 יז באדר ב'

שאלה

שלום כבוד הרב

יש לי 2 שאלות:

1) מה אנחנו נעשה בעולם הבא? האם אנחנו "נשב רגל על רגל"? כי אין מצוות ואז אין למה ללמוד את החלק ההלכתי בתורה וגם לא יהיה למה לעסוק בעבודת המידות כי לא יהיה יצר הרע. אז מה נעשה כל היום. "נתענג על השם"? זה נשמע לי קצת מוזר לחיות ככה נצח.

2) האם אנחנו כחברה דתית צריכים לפעול להחזרה בתשובה של עם ישראל?

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

א. לאמתו של דבר, אין לנו מושג מה נעשה בעולם הבא. כבר בחז״ל יש תיאורים שונים המנסים לאחוז את העולם הבא ולתארו, אולם למעשה אין אנו מסוגלים להבין מה ״להתענג על זיו השכינה״ וכדו׳. אנחנו משערים כי לא נשתעמם שם…

ב. אנחנו צריכים לפעול לתיקון העולם, ובתוכו החזרה בתשובה. קודם כל של עצמנו - אלה הקרובים לאמונה בריבונו של עולם הם המצווים לפני כולם להיות מתוקנים יותר. לאחר מכן, לגרום לכך שעוד ועוד חלקים מעם ישראל ירצו בקשר עם ריבונו של עולם, ויכניסו את עצמם מחדש בברית המצוות. זה ייעשה בדרכים מגוונות: בהפיכתנו למושא שאנשים ירצו להיות כמונו (״אשרי זה שלמד תורה״), בהתנהגות מוסרית, באיהוב שם שמיים על הבריות, בתורה גדולה שמעשירה את הפוגש אותה, ועוד ועוד.

כל טוב