מצוות אישיות של היהודים לפני חורבן בית שני

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 29/03/24 12:32 יט באדר ב'

שאלה

שלום לכבוד הרבנים ,

אני לומד בתקופה האחרונה על תקופת בית שני והיהדות והייתי מעוניין לדעת מה היה אורח החיים הדתי של יהודי התקופה הזו .

תפילות יומיות / תפילין ועוד

יותר מעניין אותי על היום יום ולא מה נעשה בבית המקדש ובעלייה לרגל . יש המון מידע על הפעילויות בבית המקדש אבל לא מה נעשה ביום יום ובשבת לפני תקופת יוחנן בן זכאי וקביעותיו אחרי החורבן

תודה מראש

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אינני בקיא בנושא, אבל אני מכיר את הספר של תבורי על מועדי ישראל בתקופת בית שני, לאו דוקא במקום המקדש. את הספר של ספראי על עליה לרגל בימי בית שני.

לצערי אינני יודע יותר.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ