עזרה לאדם במצוקה נפשית

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 17/03/24 09:21 ז באדר ב'

שאלה

היי, ערב טוב. אשמח לקבל את ברכתכם, יש לי אבן על הלב. אני נתקלתי באדם שמתמודד עם מצוקה נפשית, הקשבתי לו ונכנסנו לדיבור על כאב והתמודדות (מהמקום שלי מתוך מקום שרצה לקדם אותו). ובימים האחרונים הוא פשוט מתחיל להעלם. הוא אומר שאין לו כוח לאף אחד, גם לא לדבר איתי. הוא מעריך את מה שעשיתי עבורו, אבל הוא רוב היום במיטה, לדעתי ממש בדיכאון. אני מרגישה שזה אולי באשמתי, כי ניסיתי לתת לו לפרוק ובסוף דיברנו על דברים מציפים מאוד ועמוקים וכואבים מאוד דרך ווצאפ. מרגישה ממש אשמה ולא מצליחה להתרכז באמת בשום דבר. רוצה ליסוע אליו, אל מחוץ לעיר, כדי לראות מה שלומו אבל לא מכירה אותו ואמא שלי מפחדת, וגם אני קצת. אני מרגישה אבודה לגמרי ... אין לו מי שיתמוך בו, הוא לא מוכן לשתף. הוא כבר קיבל הפנייה לטיפול אבל בפועל לא חוזרים אליו. אני באמת מרגישה שאני אשמה וחוסר אונים ממש גדול!

תשובה

בס"ד

כאשר את עושה לשם שמים הקב"ה יסיע בידך שלא תהיה תקלה. את עשית לשם שמים ואי"ה הדבר יהיה לטובה.

צריך להשתדל להיות בתאום עם האמא.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי