אפשר הגדרה מיהו יהודי?

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 14/03/24 18:14 ד באדר ב'

שאלה

שלום כבוד הרב,

אשמח לדעת מיהו יהודי? על פניו זו נשמעת שאלה פשוטה אך אני שואלת במובן העמוק של המילה.

הרי יהודי זו לא רק דת אלא גם תרבות, מוצא אתני ועוד.. ואם אכן זוהי אינה רק דת, האם נכון לומר שיש יהודי מרוקאי לדוגמא? (הרי אם יהודי זה מעבר לדת אז אין קשר למקום שהוא נולד אחרי שהוגלה, הרי שכל היהודים עם אותם השורשים, מוצא ותרבות?).

אשמח ללמוד ולהחכים בנושא. .

תודה

תשובה

שלום וברכה,

מבחינה הלכתית, מאז חתימת התלמוד נפסק באופן חד משמעי, שישנן רק שתי אפשרויות איך להיות יהודי:

א. להיוולד לאמא יהודייה.

ב. להתגייר על פי המסורת כדת משה וישראל.

כמובן, שיש גם משמעויות ערכיות, רוחניות, תרבותיות ועוד. אך כל שאר הדיונים וההגדרות השונות צריכים להיות מושתים על פי הכלל הנ"ל.

בהצלחה רבה.