אהבה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 19/03/24 20:47 ט באדר ב'

שאלה

שלום הרב!

אני נערה נדתייה שומרת תורה ומצוות ומשתדלת להקפיד על קלה כבחמורה.

גדלתי והתחנכתי בתנועת נוער נפרדת וכנכנסתי להדרכה בחרתי לעשות שליחות בתנועת נוער מעורבת.

הדבר היה קשה ונורא שונה מהסגנון בו גדלתי )למרות שהבית שלי לא כזה דתי( בקיצור הסתדרתי וב"ה זכיתי בחברים מדהימים!

יש איזשהוא בחור צדיק, ירא שמיים, מצחיק, חברותי, גלטנמן, גורם לך להרגיש טוב, הכי כיף לי לידו, בחור באמת זהב, כל המידות שהייתי חולמת עליהם בבעלי, אני והוא ממש התחברתי ונהיינו חברים ממש טובים, הוא לפני כמה חודשים שבאמת התחלנו להתחבר, התחיל לשלוח לי כל מיני דברים לא מתאימים, כמו: לבבות אדומים, מילים שבן זוג בדרך כלל אומר, כמו: אין בן אדם בעולם שמעריך אותך יותר ממני, אין עלייך, מה הייתי עושה בלעדייך ונראלי הבנת את הסגנון. בקיצור המילים האלו החלו לגעת לי בלב, התאהבתי בו, לאחרונה גם התחלנו להיפגש סתם מסיבות לא קשורות ועשינו מה שנקרא הכל בשביל להיפגש, הוא אפילו הזמין אותי לבר מצווה של אח שלו. והמשפחה שלו ואני ממש התחברנו)בא נגיד שלהיות שם כלה יהיה נחמד( בקיצור אני מרגישה שהוא משחק לי בלב, ומזה אני חווה הרבה משברים וזה מכניס אותי לדיכאון. הוא לרגע עושה כאילו אין לו עולם בלעדיי והוא הכי אוהב אותי בעולם ולרגע כאילו אני סתם מכרה אפילו לא חברה. הבעיה שברגעים שאני כל עולמו זה הכי מרגיש ככה בעולם ואני כמו מכורה לא יכולה בלי זה! אני באמת כבר לא יודעת מה לעשות הרב. הלב שלי שבור, זה מעסיק אותי הרבה ואני מוצאת את עצמי הרבה בדיכאון ואפילו בתפילה קשה לי להתרכז.

אני יודעת שזה לא הגיל המתאים לזוגיות, אני הכי נגד זוגיות בגיל הזה! אבל המחשבה על העתיד איתו מונעת ממני לחשוב בהיגיון.

הלוואי שהיה לזה פתרון. הרב אני אודה לך כלכך אם תעזור לי.

תודה רבה!

תשובה

שלום לך

אכן מצבך קשה, בלשון חכמים את 'חולת אהבה'.

כעת אין לך ברירה אלא לנתק כל קשר עם הבחור - כל דרך אחרת תקשה עליך הרבה יותר.

הניתוק צריך להיות חד ומוחלט.

מפגשים כמו שתארת הם היפך ההלכה בשולחן ערוך המורה עלינו להתרחק "מאד מאד".

זו הסיבה העיקרית בגללה מתנגדים לתנועת נוער מעורבת. בתנועת נוער אנו נפגשים עם אנשים איכותיים ובד"כ גם חמים. כאשר זה קורה בגיל בו לא ניתן להתחתן - זה פתח לצרות. אם רוצים ובשלים להתחתן בגיל 18 אז ניתן להדריך ביחד בתנועה מעורבת וגם אז רק עם מי שמוכן להתחתן מיד.

אני יודע שזה קורע לב, אבל אם שניכם תרצו, בסוף כיתה יב, תוכלו לחדש את הקשר ולהתחתן בהנחה שגם הוא ירצה

בינתיים תשחררו אחד את השני ותשקיעו בנפרד בדברים אחרים שיסיחו את דעתך ממנו.

בהצלחה דוד לוי