חזרה בתשובה התחזקות בה' יתברך ובתורתו וללמוד תורה דרך הבית (אפרט )

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 17/02/24 19:30 ח באדר א'

שאלה

שלום לכבוד הרב, אני כרגע קיבלתי נכות של 100% אני לא יוצא מהבית עקב דיכאון קליני וטראומות ובכלל מתנתק מהעולם הלא מציאותי שבחוץ גם מבחינה נפשית בגלל כל מה שעברתי בחיי וגם כי ה' רוצה אותי קרוב אליו וזה פקח לי את העיניים לחזור להורים לחדר הישן ומאז שהגעתי לכאן אני רוצה ומנסה להתזק אבל ללמוד תורה אני לא יכול לבד אני לא יודע איך ויש לי המון רצון ונחישות אך איני יוצא מהבית

מה אפשר לעשות , למי ניתן לפנות , והאם יש משהו שיכול לעזור לי בנושא הזה

בנוסף כבוד הרב ברשותך אשאל עוד שאלה הנפש שלי כל כך חלשה שאני מרגיש שהיצר הרע כבר השתלט עליי לגמריי והוא עושה הכל כדי להרחיקני אבל אני לא נותן לו לגעת לי באמונה בלבב שלם שלי אך הוא כן מצליח לפגום ולהפריע לי בהנחת התפילין שאני כל כך רוצה כבר כח להתנג לו ולחזור לניח תפילין ולהתפלל , (עברו כבר חודש וחצי שאני לא מניח ) אני כובש כיפת נחמן מאומן וציצית לא יורדת ממני ולא יכול שניה בלעדייה

אשמח לעזרה כבוד הרב

תבורך תודה רבה על הכלל ועל הכל.

תשובה

א. בענין הלימוד כדאי ללמוד עם חברותא, אפשר גם בטלפון או בזום.

תוכל לעזר בארגון קרוב אליך.

ב. המחשב וההחלטה שהנפש שלך חלשה היא בעצמה יכולה ליצור חולשה. הרי בדברים אחרים אתה חזק למשל ציצית.

תחשוב על הדברים החזקים שלך ומשם תקח כח להתמודד גם בעניינים אחרים.

חזק וברוך!