שלום בית - אני סובלת מאוד

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 15/02/24 13:41 ו באדר א'

שאלה

שלום כבוד הרב..

אני נשואה 15 שנים ,נישואים עם הרבה עליות וירידות בעלי גדל בבית שהורים תמיד רבים שאבא שלו לא מכבד את אמא שלו,מקלל ,משתלט,צועק ומשפיל 40 שנה חיו בחדרים נפרדים וככה הילד יצא.הוא מתנהג אליי נורא.מקלל קללות מגעילות ,מעליב משפיל ואת הוריו תמיד מכבד.

כשאני מגיעה לביקור ואומרת לחמי שלום הוא מסובב לי את הראש,הוא לא נחמד לא אליי ולא לילדים שלי.יש לי 4. חמתי חלתה לפני 4 שנים האחות הבכורה ובעלה החליטו לא לדבר איתו פתאום ללא סיבה מה שיצר בעיה נוספת שאנו תמיד לא מוזמנים לחגים ,ימי הולדת וחגים.

מוותרים עלינו וזה יצר אצלי אנטיות,כעס מאוד קשה לי שבעלי לא עומד לצידי לא דורש לכבד אותי מקבל את הכל ויותר כואב הוא אומר לי את אשמה ממשיך לזלזל בי ולכבד את הוריו ככה האהבה שלי הלכה ונעלמה אני ישנה בחדר אחר אין בניינו שום זוגיות רק ריבים,חוסר כבוד וריבים

הבת הבכורה שלי ביקשה ממני שנתגרש כואב לה לראות אותי בוכה וסובלת.. אני ממש לבד ומרגישה שנגזר עליי לעבור את זה.בעלי חוזר בתשובה כבר 5 שנים אבל בבית הוא פרא אדם ובחוץ מושלם מה עליי לעשות להתגרש??מאוד קשה לי לקבל את זה שהוא מכבד את הוריו אף על פי שהם לא מכבדים אותי ואותי הוא מקלל ומשפיל

תשובה

שלום וברכה,

אוי. סיפור עצוב, כל כך כואב לקרוא אותו.

בגלל גודל מורכבות הסיפור, נראה לי שלא נכון לענות לכזו שאלה מורכבת, בלי היכרות יותר עמוקה של כל הפרטים.

ממליץ לך מאוד ללכת ליעוץ אישי עם דמות שמומחה בתחום של זוגיות ומשפחה, כי את לא יכול להמשיך לחיות ככה.

בתפילה שה' ייתן לך כוחות להתגבר על הקשיים שאת חווה.

בהצלחה רבה,

הלל