ברכות

הרב ירון אנגלמאייר הרב ירון אנגלמאייר 28/03/24 14:24 יח באדר ב'

שאלה

לכבוד הרב,

מה מברכים על פריכית מקמח תירס ואורז עם קוטג ועגבניות וזיתים ברכה ראשונה ואחרונה?

תשובה

שלום רב,

על פריכיות אורז לרוב הדעות יש לברך בורא פרי האדמה (כך מובא בספר וזאת הברכה בשם הגרש"ז אויערבך, הגר"מ שטרנבוך ועוד שורת פוסקים; ויש מי שאומר שברכתן מזונות), ועל פריכיות תירס לכל הדעות ברכתן האדמה.

ממרחים וחתיכות ירקות וכדו' המונחים על הפריכיות טפלים ואין לברך עליהם בנפרד, ואם מדובר על פירות (זיתים) וירקות שלמים ברכתם בנפרד.

ברכה אחרונה היא בורא נפשות, ואם אכל זיתים בכמות של כזית יש לברך עליהן ברכה מעין שלוש.

בברכה רבה,

ירון אנגלמאייר