הוכחה לאמיתות התורה - סימני טהרה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 21/03/24 23:48 יא באדר ב'

שאלה

אני אדם שבא ממשפחה מסורתית ובגיל 18 התחלתי לשאול שאלות שביניהן: מה היא הדרך הנכונה לחיים? האם להיות מסורתי זה נכון? האם החרדים צודקים בדרך שלהם?

ב"ה התחזקתי במהלך הקורונה ואפשר לומר שאני כיום אדם דתי. לפעמים עולות לי ספקות לגבי האמונה בבורא אך תמיד אני רואה את היהדות כדת מוסרית וערכית.

השבוע שוחחתי עם אדם דתלש ואחד הנושאים בשיחה היה על הוכחות לקיום התורה. הבאתי לו הוכחה על סימני טהרה של החיות ויש את הטענה שברגע שיש חיה נוספת שלא צוינה בתורה ויש לה את אותה סימני טהרה כמו לחיות שצוינו אז התורה היא לא אמת.

https://hofesh.org.il/articles/halacha/zoology/zoology.html

אני שם פה קישור שסותר את סימני טהרה בשפן ובארנבת ומראה על חיה נוספת מלבד החזיר שיש לה 2 סימני טהרה.

אשמח שהרב יתייחס למאמר ויסביר לי למה מה שכתוב אינו נכון.

תודה רבה :)

תשובה

שלום לך

התורה אינה ספר זואולגיה ויש בודאי הרבה חיות שאינם מוזכרות בתורה.

הדתלש איתו דיברת מנסה להצדיק את מעשיו. הוא בדבריו הופך את התורה לספר מדעי אלא שהתורה אינה כזו ולא כספר הסתוריה וכד'. אלו דברי אלוקים חיים וכתובים בה מה שהוא "מצא לנכון" לכתוב.

כל הסבר אחר מגמד את הקב"ה והופך אותו למדען.

זו דרכו של הנחש, בגן עדן, אשר מפתה את האשה בדיבורים שלבורא עולם יש אינטרסיים קטנוניים, כך הוא מפתה אותה בשטויות שלו , על כך הוא נענש בחומרה - עיין שם .

בהצלחה דוד לוי

אספר לך בדיחה ששמעתי היום:

ילד באמריקה , המורה מגיע לכיתה ואומר שיש אוזנים שרואים אותם וכך יודעים שיש אוזנים וכך גם פה ואף. אבל את אלוקים לא רואים, מכאן שאינו קיים.

הילד עונה למורה - את השכל שלך לא רואים , כנראה שאינו קיים ...