למה צריך להגיד תודה לה'?

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 30/11/23 13:13 יז בכסלו התשפד

שאלה

שלום לכבוד הרב

למה ה בכלל צריך שנגיד לו תודה ואם בכל אופן צריך אז למה כמות כזאת מוגזמת של תודה במאות צורות שונות לדוגמא בתפילת הבוקר של שבת

רם ונשא

שוכן עד

וכו בעיני זה קצת מגוחך שה צריך שנגיד לו כל כך הרבה תודה במאות צורות ומילים שונות

תשובה

שלום וברכה,

אמירת התודה היא לא בשביל ה', אלא עבורנו.

המטרה של אמירת התודה היא כדי שנדע להעריך את מה שה' עושה עבורנו.

משל, להורים שהביאו לבנם אופניים ליום ההולדת שלו.

אמרו ההורים: "מה אומרים על המתנה?"

סירב הילד להגיד תודה. החליטו ההורים למנוע מהילד את השימוש באופניים, עד שהילד הבין את המסר, ואמר "תודה אבא ואמא" ומיד ההורים הביאו את האופניים.

הצורך באמירת התודה של ההורים לא היה עבור ההורים אלא עבור בנם שיתחנך להגיד תודה, ולא יחשוב שהכל מגיע לו.

כמובן, שאמירת התודה נועדה על מנת שנדע להעריך את הטוב שה' הביא לנו.

בהצלחה רבה

הלל