שם לתינוק על שם חייל שנהרג

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 19/11/23 23:49 ו בכסלו התשפד

שאלה

בן דוד של בעלי נהרג בבסיס ב7.10 מירי מחבלים (בן 20 במותו)בן יחיד להוריו אני בחודש 4 להריוני ובעלי רוצה לקרוא לבן שעתיד להוולד על שמו האם זה מותר?בעלי רוצה שאבא של החייל שנהרג יהיה הסנדק ולקרוא לנולד על שם בנו שנהרג האם זה מותר?

תשובה

שלום וברכה,

יש שהקפידו שלא לקרוא לתינוק על שם אדם שנפטר בגיל צעיר, אבל אין זה מעכב.

כמו כן, מכיוון שהוא נהרג על קידוש השם אין זה נחשב שהוא נפטר בגיל צעיר, ולכן אפשר לקרוא על שמו. ובהחלט יש בכך משהו יפה להנציח את שם החייל שנהרג.

כמו כן, יש שמצד החשש למנהג הנ"ל -מוסיפים עוד שם נוסף לילד, וכך שמו קצת שונה. אך כאמור, זה לא מעכב.

לגבי השאלה השנייה, אבי החייל יכול לשמש כסנדק.

שתהיה לידה קלה ובהצלחה רבה,