צפייה בסרטונים על הטבח

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 30/11/23 12:33 יז בכסלו התשפד

שאלה

שלום רב,

שמי מיכל מירון מראשון לציון.

נתבקשתי לכתוב מאמר על צפייה בסרטונים מהטבח השאלה שלי היא האם ישנו איסור הלכתי או מוסרי לצפות בסרטונים האלה (למשל כבוד המת וכדומה) ואם כן מה המקור?

תשובה

איסור הלכתי רשמי אין, אבל יש בעיה מוסרית אם אכן המת נחסף שם הצורה לא צנועה או בכל דרך לא נעימה. כיש בעיה מסורית לא צריך הלכה, כמו שאומר התלמוד בכמה מקומות אם יש "סברא" לא צריך פסוק.

ולכן צריך לשקול טוב טוב האם יש תועלת בצפיה בסרטונים כאלו למשל כמו שעושה מדינת ישראל כדי להסביר לעולם אז זה ודאי חשוב ומותר, שאר המקרים נראה שזה לא עוזר למשהו חיובי ולכן מוסרית יש להימנע מכך