קבורה

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 07/01/24 18:45 כו בטבת התשפד

שאלה

האם גם נפגעי פעולות איבה צריכים לעבור טהרה לפני קבורתם, כמובן אם מצבם מאפשר זאת . תודה

תשובה

שלום וברכה.

פסק בשולחן ערוך (יורה דעה שס"ד, ד') "אם מצאו ישראל הרוג, יקברוהו כמו שמצאוהו בלא תכריכין ולא יחלצו בו אפי' מנעליו" והכוונה שמי שנהרג על קידוש השם, על היותו ישראל (יהודי), קוברים אותו כפי שהוא ללא טהרה.

והסביר על כך הש"ך (שם סקי"א) שהטעם, "כדי להעלות חימה ולנקום נקם".

על כן נוהגים בימנו לקבור את חללי צה"ל ונפגעי פעולות האיבה, ללא טהרה ומתפללים שהי"ד.

בשורות טובות