איך להתמודד עם קשיים בדת ולמנוע חזרה בשאלה?

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 03/08/23 23:38 טז באב התשפג

שאלה

שלום הרב,

כבר תקופה שיש לי הרהורי חזרה בשאלה וקושי לקיים מצוות.

אני מרגישה שאני מקיימת את המצוות רק ליד המשפחה/ חברות/ באולפנה וזה לגמרי לא מגיע מהלב אלא מתוך השכל והמחשבה של מה יגידו עליי וכו... אני נחשבת אפילו בין הדוסיות בחברות אבל אני מרגישה שזו לא אני

הלחץ להעמיד פנים כל הזמן קשה לי מאוד ולאחרונה זה התחיל אף להשפיע עליי נפשית.

אבל דבר אחד קשה לי מאוד וזה להתנתק מאלוקים, לא מצליחה להאמין שהוא לא קיים. אני כבר מתחילה פחות ופחות לקיים מצוות, אבל האמונה שהוא נמצא למעלה בשמיים טמועה אצלי עמוק עמוק. בקיצור אני נמצאת בבילבול מטורף ואני פוחדת שהוא יאגר עד שיצא בבת אחת ויווצר אצלי מאין אנטי לדת. איך מונעים את זה ?? מה אני יכולה לעשות אם אני באמת לא מצליחה להתחבר לדת??

תשובה

שאלה חשובה ומורכבת

אשמח לעזור בפלפון 052-7710491

דני ארגמן