ברכות מזונות

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 16/07/23 08:08 כז בתמוז התשפג

שאלה

שלום לכבוד הרבנים ,אחינו בני אשכנז השם יוסף עליכם ככם אלף פעמים כאשר דיבר לכם ,לשאלתי היא כאשר אני מברך מזונות על מאכל מסוים ולוקח את אותו מאכל ואוכל בבית אך במקום אחר בחדר אחר וכיוצא בזה וממשיך באכילתי באותו מקום האם אני צריך לחזור לאיפה שאכלתי ושם לברך מזונות או שמא איפה שאני נמצא לברך את הברכה אשמח לתשובה

תשובה

לכתחילה בלחם וחמשת מיני דגן יש לברך היכן שאכל.

הלך או נסע רחוק-אם יש לו עדיין פת או מזונות לפוסקים כרמ"א יאכל מעט ויברך במקום השני.

אין לו עוד פת או מזונות-בשוגג יברך במקומו השני. במזיד יחזור למקום הראשון, ואם ברך במקום השני יצא בדיעבד אפי' שנהג שלא כדין וכיוון שהזיד לא היה לו לברך אלא במקום הראשון!