המשך - אחרי שירות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 15/06/23 12:59 כו בסיון התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב

תודה שענית על השאלה שלי

https://www.kipa.co.il/%D7%A9%D7%90%D7%9C-%D7%90%D7%AA-%D7%94%D7%A8%D7%91/1159819-1/?key=eadd1612a1b59b809e7f7ce547702d69

שתי נקודות נוספות :

אתה צודק ובאמת אני משתדלת שלא להיות מקובעת ולצאת גם עם כאלה שהם לא הסדר\ בני ישיבות וב"ה יצאתי עם כמה כאלה . אבל הם פוסלים אותי על הבחירה שלי לא ללכת למדרשה \ לא ללמוד חינוך וכו' למרות שהם לא לומדים בישיבה

נקודה שנייה :

אני באמת מבינה עכשיו שהכי טוב לי זה מדרשת שילוב . אבל ביררתי על כמה מדרשות כאלה והסגנון של הבנות שם לא מתאים לי , או שיש שם רק פעם בשבוע לימוד תורה .

אני ממש אשמח עם תוכל להמליץ \ להפנות אותי למדרשה מתאימה ( שכל יום לומדים שם בערב)

תשובה

בס"ד

שלום רב!

את יכולה לצאת עם כל בן. בלי שום סטיגמה - כאלה שלומדים בישיבה או בישיבת הסדר, לומדים במכינה, עושים צבא... כפי שציינתי צריך להכיר את האדם ולא ללכת לפי סטיגמות. בין אלו שתפגשי יהיו רבים שלא יפסלו אותך בגלל הסיבות שאת ציינת.

כל מי שפוסל אותך בגלל הסיבות שאת מציינת, מעיד על קטנות הדעת שלו. טוב שאת לא מתחתנת עם אחד כזה...

לבחירת מדרשה - אני לא מתמצא כדי להמליץ.

את יכולה להכנס לאתר המדרשות https://midrashot.co.il/explore/