המבטא של אשכנזי - ציוני

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 30/05/23 13:18 י בסיון התשפג

שאלה

שלום רב!

אני אשכנזי (ציוני), אני היום (מאז שנולדתי) מתפלל במבטא פשוט אשר הוא לא המבטא האשכנזי (לא הליטאי ולא החסידי).

עם היותי בגיל צעיר בוערת בי השאלה הבאה והיא האם זה מותר לשנות ממנהג ומסורת אבותיי (בזה שאני מתפלל במבטא שונה לחלוטין ממנהג ומסורת אבותיי)?

ועוד הרי ה'פסקי תשובות' כותב שאשכנזים אלו אשר משנים ועוקרים ממנהג ומסורת אבותם כוונתם הראשונה היתה כוונה רעה ועוד הוא כותב שיש בזה משום "לא תתוש תורת אמך" ולפיכך הוא כותב שצריך ללמד את אותם אנשים לשנות ולהתפלל עפ"י מנהג ומסורת אבותם אשר הוא המבטא האשכנזי (, מי שממוצא חסידי אז המבטא החסידי ומי שממוצא ליטאי אז המבטא הליטאי וכגון אני שאני ממוצא חסידי) ועכ"פ הוא כותב שלפחות יגידו את שם א-ד-נ-י במבטא אשכנזי! אז לסיכום שאלתי היא - האם צריך או ראוי או טוב לחשוש לדבריו וא"כ כן אז לשנות ממש ולהתפלל במבטא חסידי (כי אני ממוצא חסידי) או שמספיק לשנות ולהגות את שם א-ד-נ-י במבטא החסידי? ואם לא אז מה הראיה שאין לחשוש לדבריו?!

תודה רבה מראש.

תשובה

לשואל שלום,

הראיה שאין לחשוש לדבריו היא שאף פעם לא עסקו פוסקי ההלכה במבטאים עד הדור האחרון.

בהצלחה רבה, שיתקבלו תפילותיך ברצון. אמן.