אוכל לכלב בפסח

חדשות כיפה רבני כושרות 30/03/23 09:54 ח בניסן התשפג

שאלה

יש ברשותי אוכל ללא דגנים לכלב שנחשב בוגר בגיל שנתיים ואילו המרכיבים:

עוף טרי (13%), בשר עוף מיובש (12%), בשר הודו מיובש (11%), עדשים אדומות, אפונה ירוקה (8%), שעועית, טפלי עוף (כבדים, לבבות וכליות)(4%), בשר הרינג מיובש (4%), ביצים (4%), דג סנדל טרי (4%), שמן הרינג (3%), שומן עוף (3%), אלפלפא מיובשת, עדשים ירוקות, אפונה צהובה, סיבי אפונה, סחוס עוף טרי (2%), אצות ים, דלעת, דלורית, גזר לבן, כרוב עלים, תרד, עלי חרדל, עלי לפת, גזר, תפוחים, אגסים, כבד עוף מיובש בהקפאה, כבד הודו מיובש בהקפאה, חמוציות, אוכמניות, שורש עולש, כורכום, גדילן מצוי, שורש דקורית, לבנדר, שורש מרשמלו, פקעות ורדים, אבץ, פרה-ביוטיקה

תודה רבה :)

תשובה

שלום וברכה

ברכיבים שציינת אין רכיב שבוודאות חמץ.

עם זאת, קשה לומר בוודאות שהמאכל כשר לפסח, הן מחמת הכלים שבושלו רכיביו, והן משום שלא את כל הרכיבים כותבים בפירוט (לדוגמה: לבנדר - יתכן שמדובר בתמצית על בסיס אלכוהול שמופק מחיטה, חמוציות פעמים רבות מצופות בשמן שצריך הכשר לפסח).

לכן, אם ישנה אפשרות להשיג מאכל כשר שיש עליו תוית אישור לפסח יש להעדיף זאת. אם הדבר אינו אפשרי אפשר להתיר את השימוש במאכל זה.

להרחבה:

https://www.kosharot.co.il/index2.php?id=421488&lang=HEB

בברכה

יצחק דביר