אוכל רפואי לכלב בפסח

חדשות כיפה רבני כושרות 27/03/23 13:54 ה בניסן התשפג

שאלה

שלום, הכלב שלי אוכל מזון רפואי, אחרי ניתוח הוחלט שזה האוכל היחיד שמותר לו לאכול, אחרת הבעיה תחזור.

האם יש בעיה איתו בפסח?

(הוא מכיל דגנים)

תשובה

שלום וברכה

בהאכלה זו עלולים לעבור הן באיסור בל יראה והן באיסור הנאה. לכן לכתחילה יש לעשות כל מאמץ על מנת למצוא מזון כשר לפסח לבעלי החיים, במידה ואין תחליפי מזון כשרים לפסח, ניתן להשתמש במזון בעלי חיים, שברכיביו אין רכיב שמופק מדגן ועלול להחשב כחמץ, על כך יש להתייעץ עם מי שמכיר את תעשיית המזון וידע לזהות נכונה את הרכיבים וחשש החמץ שבהם.

כאשר לא מוצאים מזון כשר לפסח, והמזון ראוי למאכל אדם, ניתן למכור ולהעביר את בעל החיים לגוי למהלך ימי הפסח, כך שהוא יטפל בו ויאכילנו. לכתחילה אין למוכרו יחד עם מזונו אלא הגוי ידאג לבדו למזון מתאים, ובשעת הדחק כאשר מדובר במזון שמיועד לבעלי חיים וקשה לבני אדם לאוכלו יש מקום להתיר.

להרחבה בנושא ראו כאן: https://www.kosharot.co.il/index2.php?id=427429&lang=HEB

בברכה

יצחק דביר