כשרות טוסטר לחיצה עם תבניות נשלפות

חדשות כיפה רבני כושרות 05/02/23 12:39 יד בשבט התשפג

שאלה

שלום, רכשנו טוסטר לחיצה (טוסטר משולשים) עם מספר פלטות נפרדות כך שניתן להחליף בלחיצה את התבנית העליונה והתחתונה בתבניות אחרות.

האם ניתן להשתמש בטוסטר כדי להכין מאכלים בשרים וחלביים בעזרת שימוש בתבניות השונות כך שחלק מהתבניות יהיו מוגדרות על תקן בשרי וחלק על תקן חלבי?

תשובה

שלום וברכה

יש שני סוגים של טוסטרים עם תבניות נשלפות,

יש כאלה שהפלטה שלהם פרוסה על פני כל שטח הטוסטר, ואז אין בעיה לייחד פלטות לחלבי ופלטות לבשרי.

אך יש טוסטרים שבהם ישנה מסגרת מתכת או פלסטיק שאף היא עלולה לבוא במגע עם האוכל, במקרה זה המסגרת צריכה הכשרה בין שימוש לשימוש, ולא תמיד הדבר אפשרי, ולכן אין להשתמש במכשיר כזה לבשרי וחלבי לסירוגין.

בברכה

יצחק דביר