עליה להר הבית

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 31/03/07 22:15 יב בניסן התשסז

שאלה

ברצוני לעלות (בגבולות ההיתר)להר הבית. היות ואני רווקה האם ישנה בעיה עם טבילה במקווה?

תשובה

יש גזירה של הריב"ש שרווקןת לא יטבלו, כדי שגברים לא יבואו להקל עם רווקות.
יש כאלו הסוברים שגם למען לעלות להר הבית אין להתיר את גזירתו של הריב"ש. לענ"ד לא למקרה הזה התכוון הריב"ש ומותר לך לטבול. אך את צריכה לדעת היטב את הלכות טבילה , חציצה ברכה וכו'..
גם למעשה אני לא חושב שבלנות במקוואות רגילים יתנו לך לטבול. אני מציע לך לפנות לאגודת אל הר המור ולברר האם יש מקאות שמאפשרות לרווקות לטבול לצורך עליה אל ההר
טלפון האגודה: טל' 029975155

בהצלחה!