מעשרות וציצית

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 15/07/10 00:46 ד באב התשע

שאלה

שלום רב.

יש לי ציצית עם שני חוטים ארוכים מאוד מאוד.. זה נורא מפריע לי- עם מכנסיים קצרים הם יוצאים לי מלמטה אם זה בפנים, ומבחוץ סתם נסחבות על הרגליים- אפשר לגזור ולשים בגניזה?

יש לנו עצי פרי בחצר. כל כמות של פרי צריך לעשר נכון? ומהן כל האפשרויות להיפטרות מהמעשר? כלומר- לפח, לשטח פתוח, לזיבול או לא יודע איזה עוד אפשרויות יש. ואיך צריך לזרוק? ממש ככה או שחובה לעטוף בנילון? כי אם כך-זה מגעיל לראות אח"כ הר מלא בשקיות נילון קטנות עם כל מיני מעשרות...תודה רבה!

תשובה

שלום לשואל,
א. מותר לחתוך חוטי ציצית ארוכים ולגנוז אותם.

ב.תרומה אסורה בהנאה לזרים [=שאינם כהנים] אם זו הנאה שמכלה את הפרי לכן אין לזבל בה. את התרומה יש לעטוף בשקית נילון ואז ניתן להשליך לאשפה. ואין הר של שקיות כי מרוקנים את פח האשפה.

בברכה, דני ארגמן