מזוזה

חדשות כיפה הרב מאיר נהוראי 05/10/04 23:46 כ בתשרי התשסה

שאלה

כבוד הרב נהוראי

מה משמעותה העמוקה והרוחנית של המזוזה?

וכיצד ניתן לקרב את ליבו של חילוני למצוות המזוזה, כלומר שיתקינה בביתו.

תשובה

שלום וברכה

למזוזה מספר טעמים חשובים. המזוזה מזכירה לנו את יציאת מצרים ויש בהנחתה בבית אמונה בה' ובהשגחתו (עיין רמב"ן שמות פרק י"ג פסוק ט"ז)
המזוזה , התפילין והציצית מקיפות את האדם במצוות. כלומר, הנחת המזוזה בבית קושרת את האדם למצוה בכל רגע בחייו (עיין בהרחבה בתוספתא במסכת ברכות פרק ו')
כמו כן בדבריו החשובים של הרמב"ם במשנה תורה בסוף הל' מזוזה פרק ו'

לגבי חילוני כדאי לשכנע הן מצד המסורת שכך נראה בית יהודי, וכך נראו הבתים בכל התקופות ואף בתקופות השמד. וכן שיש למזוזה ערך מוסף מצד השמירה המיוחדת שהיא מעניקה לנו מפני המזיקין

בברכה
מאיר נהוראי