ללא נושא

חדשות כיפה הרב מאיר נהוראי 05/10/04 14:32 כ בתשרי התשסה

שאלה

כבוד הרב,שלום!

בשבת בבוקר אנו מברכים "המוציא" ופותרים את שאר אוכל בברכה זו. אבל במשך הארוחה איננו אוכלים כמות לחם המספיקה לברכת המזון. איזו ברכה אחרונה עלינו לברך- האם עלינו לאכול עוד לחם עמ"נ שנוכל לברך ברכת המזון או פשוט לברך את הברכה האחרונה שמתאימה לסוג האוכל שאכלנו במשך הארוחה אע"פ שבהתחלה פתרנו את כל האוכל בברכת "המוציא"?

תודה!

תשובה

שלום וברכה

זו שאלה טובה וטוב להסביר פעם נוספת סוגיה זו. עיין היטב בשולחן ערוך בסימן ר"י סעיף א' ובמשנה ברורה ושם תוכל למצוא שיש להקפיד לאכול כזית לחם בכל מקרה. יתירה על כך, יש לאכול את הלחם ברציפות כדי אכילת פרס היינו כפרוסה בארבע דקות ולא טעימה ולאחר מכן טעימה. נקודה זו היא חשובה ביותר גם ביחס לברכת המזון וגם ביחס לפת שפוטרת את שאר הדברים. לגבי שבת, בגלל ששבת קובעת למעשר המגן אברהם סבור שגם אם אכל פחות מכזית זה מספיק משום שיש קבע לאכילתו. אולם למעשה תמיד יש להקפיד לאכול כזית בכדי אכילת פרס

בברכה
מאיר נהוראי