ייעוד בחיים אני כבר בן 24

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 06/10/04 00:05 כא בתשרי התשסה

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני בחור חילוני בן 24 ומאמין במשמעות החיים ובחשיבות הגדולה של לחיות אותם ע"פ הייעוד שנקבע. שאלתי היא כיצד אני יכול להבין מהו הייעוד שלי, להתחיל לחיות אותו ובכך לשפר את חיי ולהעניק להם משמעות אמיתית.

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

לכל אדם יש שליחות וייעוד .
ובטח לא אני יכול לומר לך מה השליחות שלך בחיים.
זה דבר שרק אתה יכול לגלות ולדעת .ו"בדרך שאדם רוצה לילך-בה מולכים אותו" וצריך בשביל זה להתפלל להשם שהוא ינחה אותך בדרך האמת.
השם חננן אותך בכוחות ובעוצמות פנימיות שהם רק שלך ואך ורק שלך.
אין לאף אדם בעולם את הכוחות שיש לך. לכן בעזרת לימוד תורה האדם יכול לגלות למה הוא נמשך ומה הם הכוחות שלו ובאיזה תחום בעבודת הנפש הוא חזק ובאיזה תחום הוא חלש ומה משפיע עליו ומה הוא יכול להבשפיע על אחרים.ועוד ועוד.

ראה לדוגמה שאלה של הסדרניק על ייעודו בחיים ב:https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=46968

הספר הבסיסי שדן בשאלה זו ונותן כלים להתמודדות הוא "מסילת ישרים" אבל יש לך ללמוד את זה לא לבד וגם כדאי לשמוע שיעורים על הספר הזה.
תתפלל להשם שיעזור לך להגשים את הייעוד שלך ולהיות כלי נאמן לשליחות האלוקית כדברי השיר של גולדברג :

[אנא אלי

עשה אותי כלי לשליחותך ]

במקום שבו מקננת שנאה

תן לי לזרוע אהבה.

במקום שבו עלבון - סליחה

במקום שבו חושך - אור

במקום שבו עצב - שמחה

אדון העולם.

אנא תן לי את השלוה

להשלים-

עם שאיני יכול לשנות.

אנא תן לי את אומץ הלב

לשנות דברים שביכולתי.

ואנא תן לי את החוכמה

להבחין בין אלה לבין אלה. "

בהצלחה,

עוזיאל