זרע לבטלה

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 05/10/16 01:42 ג בתשרי התשעז

שאלה

כבוד הרב שלום

אני נער בן 14 דתי ואני חוטא בפגם הברית,

תמיד לאחר החטא אני מתמלא בעצב גדול אבל תמיד לאחר מכן אני עושה תשובה,

אני גר בסביבה חילונית אבל אני נזהר מאד אבל עדיין נכשל,

תמיד שאני נכשל בהוצאת זרע לבטלה זה בשוגג כלומר בקרי לילה,

אני רוצה להפסיק עם החטא הזה אחת ולתמיד ולעשות תשובה גדולה זה שנה שניה שזה קורה לי בעשרת ימי תשובה

אני מבקש ממך שתעזור לי לשמור על עצמי מחטא זה,

אני רוצה להפסיק לחטוא!!!

תודה

תשובה

שלום וברכה,

אשרייך שאתה מביע חרטה ומצטער על מעשייך, שזה חלק חשוב
בתיקון החטא.
אני מציע לך לומר כל פעם לפני השינה 4 מזמורי תהילים
פרקים א-ד.
כמו כן אני מצרף לך עצות שמשהו כתב לבני הנוער שנופלים
בחטא זה...
אל תכנס לייאוש אלא רק תתחזק ותהיה בשמחה וה'
יהיה בעזרך..

ברכה והצלחה

א. להגיד שמע ישראל ה´ אלוקנו ה´ אחד, וברוך שם כבוד מלכותו לעולם ועד , כשמתגברים הרהורים. אפשר גם לנסות לדמין את האותיות של הפסוקים האלה על המצח כמו סרט שרץ לך מול העניים.
ב. לנסות לציר בדמיון את האותיות של שם הוי´ה י- ה- ו- ה על המצח כמו במדיטציה כזו. וככה לקדש את הדמיון. גם לנסות לציר מול העינים אותיות ש-ד-י. שהוא שם של שמירה שומר דלתות ישראל- שלא יכנסו מזיקים ותמונות שליליים דרך פתחי הענים וילכלכו את נפשך .
ד. לדבר תמיד עם ה´ יתברך במילים שלך, לזעוק אליו: מן המיצר קראתי יה , כשקשה והיצר תוקף. ולספר לו הכול בצורה אישית כמו חבר קרוב או אבא טוב , כי ה´ הוא היחיד שמבין אותך באמת מבפנים. להפוך כל מועקה לזעקה כל נפילה לתפילה , וכל ניתוק שהיצר רוצה לנתק אותך מה´ , לסיבה לקשר וקירבה עם ה´ , ואמר רבי שלמה קרליבך , שמי שמספר את כל הסודות שלו לה´ זוכה שגם ה´ יתברך משתף אותו בסודות שלו , כי הדיבורים שאדם משיח ומדבר בינו ובין קונו הם בחינת רוח הקודש , וה´ עונה לך בתוך הלב ובמילים שהוא מכניס לך בהתבודדות כי המילים שלך הם המילים שלו . פלא! כדאי לדבר עם ה´ שעה ביום עדיף בשדה ובטבע ,אבל אפשר גם בחדר.
ה. להדליק את האור לשים מוזיקה קדושה לשנות מקום ,ללכת ארבע אמות , לצאת מהבית . לנשום אויר צח . להתקשר לחבר. העיקר להסיט את המחשבה לנושא אחר , כי המחשבה ביד האדם להטותה כרצונו ואין שני מחשבות יכולות להיות ביחד בראש לכן פשוט צריך לחשוב על משהוא אחר , ולא להסתכל אחורה לבדוק עם המחשבה הרעה הלכה.
ו. תשתדל כמה שפחות להסתכל סרטים טלויזיה עיתונים אינטרנט, כי אתה יודע שזה שואב אותך וממכר ואח-כ רואים תמונות לא צנועות וזה שורף את העינים ונכנס לדמיון , ומשגע אותך ומבעס את הנשמה.
ז. להשתדל ללמוד תורה. כי ע"י עסק התורה נותן כח ליצר הטוב להתגבר על היצר הרע,
ח. בעיקר תשתדל ללמוד דברים שליבך חפץ ובפרט עידודים כמו משיבת נפש של רבי נחמן.
ט. ותמיד תמצא את הנקודות הטובות שבך כדי להחיות את עצמך ולבוא לידי שמחה.
י. מצוה גדולה להיות בשמחה ומי ששמח ה´ שומר לו את הברית.
יב. אין שום יאוש בעולם כלל , ואם אתה מאמין שיכולים לקלקל תאמין שיכולים לתקן... ואם נפלת תקום!
יג. אני נופל וקם בראש מורם...
יד. תשתדל לעשות דברים כפיים בקדושה ,לרקוד לשמוח,לטייל, לישב את הארץ ,לבנות בגבעות , להפיץ יהדות, חסד, כל מה שאתה מרגיש שמשמח אותך ומביא לך אור בנשמה מצד הקדושה-
טו. אחי תזכור שיש לך שליחות אלוקית להגשים על פני האדמה , יש בך ניצוץ משיח , ויש לך תפקיד חשוב בגאולה , אל תיתן ליצר להפיל אותך, תלחם בכול כוחך- עם ישראל צריך אותך לגאולה...!