הלכות שבעה

חדשות כיפה הרב מאיר נהוראי 19/10/04 16:43 ד בחשון התשסה

שאלה

בס"ד

כבוד הרב שלום.

סבתא שהלכה לעולמה והשאירה רק נכדים האם הם צריכים לשבת שבעה כשאין לה קרובים מקרבה ראשונה?

שאלה נספת בענין אחר.מה היא הברכה על אכילת מחית תמרים והברכה שלאחריה.

בברכה ובתודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

נכדים לא יושבים שבעה גם במקרה מעין זה.
לגבי מחית תמרים סוגיה במסכת ברכות ל"ח ויש דיון בשולחן ערוך בסימן ר"ב סעיף ז' למעשה, לפי הפסיקה הספרדית מברך בורא פרי העץ אפילו שהתמרים נכתשו לגמרי לגבי הפסיקה האשכנזית מחלוקת ולמעשה אם לא ניכרת צורתו לגמרי מברך שהכל. אם הברכה שלפניה היתה העץ מברכים מעין שלש ואם הברכה היתה שהכל מברך בורא נפשות

בברכה
מאיר נהוראי