החלפת שם לבת חולה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 13/10/04 12:56 כח בתשרי התשסה

שאלה

אני מכירה אישה חילונים שביתה בת ה16 נפצעה בתאונה ומאז מצבה הגופני והנפשי של הבת אינו טוב. היא נועצה עם רופאים ופסיכולוגים רבים והיא מעוניינת גם לשנות את שם ביתה. מי יכול לסייע לה במציאת שם שאכן יוכל לשפר את מצבה?

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

החלפה או הוספה של שם יכולה להעשות רק לאחר התייעצות עם רב גדול ששמע את פרטי המקרה והחליט שצריך להחליף או לשנות שם.
ואם הוחלט להחליף אז למצוא שם חדש זה כבר דבר קל.

ואם את חברה טובה שלה אז כדאי לך במקביל לנסות לעודד אותה ולשמח אותה ולהיות אוזן קשת עבורה.
גם להביא צ'ופר ליוםהולדת או לכל סיבה למסיבה יכול להעלות לה את המצב רוח.
וכן לשאול את בני המשפחה האם צריך עזרה וגם אם הם אומרים שלא אז תחפשי במה את כן יכולה לעזור .
ואולי כדאי לארגן ביקורים של חברים או ליזום ערב שירה ליד המיטה שלה וכדומה. הדברים הקטנים האלה הם מאוד גדולים ויכולים לעזור מאוד מאוד .

כדאי לך גם לארגן קבוצה של חברות ולהתפלל עבורה ובשבילה להשם אולי יחוס אולי ירחם.. וכן אולי כדאי לקחת על עצמכן לעשות איזה דבר טוב וגמילות חסד ושזה יזקף לזכותה.

רפואה שלמה-אמן.

עוזיאל