דחוף

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 02/07/07 20:36 טז בתמוז התשסז

שאלה

אני מתחננת זה ממש דחוף!

אני מדריכת שבט נבטים (כיתה ד) ואני הפסקתי לשמור נגיעה בגלל שיש לי חבר . האם עליי לצאת מההדרכה????? אני מתחננת תענו לי מהר אני לא יודעת מה לעשות

תשובה

שלום רב,

מה הקשר בין הדרכה ובין שמירת נגיעה?
מכל מקום, עדיף שתפרדי מהחבר, ובעתיד תמצאי את האחד שלך, שתוכלי להיות שלו, ולהתחתן איתו.
אם החבר קשור לבנ"ע אזי יתכן שתיאלצי להיפרד גם מההדרכה.
המושג חבר הוא זר ליהדות ואינו מתאים למי שרוצה לנהל את חייו בדרך של תורה ומצוות. ואל לך לתמוה שלא שמרת נגיעה.
אם תתחזקי בעצמך, וכפי שנראה את גם רוצה לעזוב דרך זו, אז תמצאי ברכה בשמירתך.

כל טוב,
חיים רטיג, ישיבת ההסדר "בינות" רעננה