גזל

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 06/09/16 00:17 ג באלול התשעו

שאלה

שלום הרב,

נבחנתי לפני כארבעה חודשים בבחינת לשכה של לשכת עורכי הדין.

לקראת הבחינה נרשמתי לשני קורסים של חברת הכנה לקראת לימודים אלו וכן רכשתי מהם את ספרי הלימוד.

לאחר שנכשלתי בבחינה, לא ראיתי צורך להרשם שוב מאחר וקיימים ברשותי הספרים, סיכומי ההרצאות ואף גם הקלטות (שהוקלטו בהסכמת המרצים).

חברתי, אשר ניגשת פעם ראשונה לבחינה, נרשמה לסדרת ההרצאות בהן נכחתי והציעה לי להתלוות אליה מאחר וידוע כי אין כל רישום או מעקב שמות על הנוכחים בהרצאה.

יצוין כי ההרצאות מועברות מילה במילה וממש תואמות את ההקלטות מכל זמן ומועד שהוא (פחות או יותר).

ועל כן שאלתי היא, האם אוכל להתלוות אליה ללא תשלום לחברת ההכנה ולהקשיב להרצאות בכיתה?

כמובן שלאור העובדה שיש בידי הקלטות של אותן הרצאות.

יצוין, כי אם הייתי נרשמת דרך החברה לקורס הרצאות נוסף, היה מדובר בהרצאות שונות ואחרות מאלה שנכחתי ומאלה שחברתי נרשמה.

אודה לתשובת הרב בהקדם האפשרי, מאחר וקיימות הרצאות במהלך הימים הקרובים.

בתודה ובברכה

תשובה

שלום וברכה,
זה תלוי בנהלים של אותה החברה. על כן עליך לפנות למרצה/
הנהלת החברה, ולשאול אותם האם הם מוכנים שתשתתף בשיעורים?
וכמובן שתעדכן אותם בכל הפרטים שהזכרת בשאלה.

בהצלחה רבה