בריכה ומקווה בשבת

חדשות כיפה הרב דוד הריסון 12/10/04 19:06 כז בתשרי התשסה

שאלה

קודם כל שלום!

אם מותר להכנס למקוה בשבת למה אסור להכנס לברכה אני לא מבין מה ההבדל?

תשובה

שלום וברכה
מותר להיכנס למקווה בשבת מי שרגיל לטבול בדרך כלל לצורך תפילה ולימוד תורה בטהרה, גם לאשה מותר לטבול בשבת כאשר זוהי טבילת מצווה (בזמנה לפי החשבון ההלכתי של טבילת נידה). כאשר מתבצעת טבילה כזאת יש להזהר לא לסחוט את השיער.
הרחצה בבריכה אסורה מכח גזירת חכמים אשר חששו לחימום המים בשבת ולסחיטת השער.
ישנם דרגות שונות בגזירה זו וישנם חילוקים בין רחצה של כל הגוף לרחיצה של אבר אבר, בין רחיצה בחמים שהוחמו מבעוד יום או שהוחמו בשבת ללא שנעשתה בהם פעולת חימום, ובין רחיצה במים צוננים.
גזירה זו הותרה גם במקום חולי וצער כגון מי שרגיל לרחוץ יום-יום בימים החמים ויש לו צער וסבל ללא הרחצה, מותר לרחוץ במים שהוחמו מערב שבת ובלבד שיזהר כאמור בסחיטת השיער.
בברכה